Händelsebok 2003 och 2004
28/11-04 Geas valpar
Idag fick jag bilder på Geas valpar. Dessa ligger under "Avkommor".
28/10-04 8 valpar
Den 28 oktober nedkom Gea med 7 valpar. 6 hanar och 1 tik. Bilder på dom nya valparna kommer inom kort.
Dom 5 killarna från husmanskullen har nu kommit till sina nya hem. Vi hoppas att ni kommer att skicka bilder på era "Lejon" så att valpsidan blir uppdaterad.
24/10-04 Hos Leo
Idag var vi och hälsade på Astons son Leo som bor i Bohus. Med oss hade vi Cello, Loke och Aston. Bilder finns i både "Galleri" och "Avkommor". Efter att vi fikat åkte vi vidare till Astons pappa Prinsen. Med tre trötta hundar åkte vi sedan hem.
17/10-04 Fler bilder
Nu har tre av killarna flyttat hem. En bor i Värmland, en i Linköping och en i Danmark. Den fjärde killen som skall bo i Bohus flyttar nästa vecka. Nya bilder under "Avkommor" och "Galleri"
Bilder från avslutningen på kursen finns under "Vänner".
Victoria har också fått nya bilder på sin sida.
14/10-04 Fler bilder
Fler bilder på valparna och Victoria.
30/8-04 Kärlek vid första ögonkastet
Aston har fått äran att para Ball-Ti-Mora´s Georgia. Gå in på "Avkommor" och titta på stamtavlan. Där finns också nya fina bilder på Mumsmums valpar.
19/8-04 5 stycken pojkar
Strax innan 21 kom den första killen, innan klockan slagit 24 hade ytterligare 4 killar tittat fram. Ett samarbete mellan "Mumsmums" Mathokas Sweet Wombat och "Aston" Verndaris Eggfis.
19/8-04 Victoria och nya bilder
Victoria har varit på ridläger och gjort Ryttarmärke I och hoppat Clearround. Victoria och Aston har haft semester i snart 6 veckor. Det börjar bli dags att gå tillbaka till vanliga rutiner igen. Vi har haft jättetur med vädret vilket innebär mycket badande, långa promenader och sköna tupplurar i trädgården. Nya bilder finns i Galleriet.
Gå tillbaka till början
6/8-04 Victoria
Victoria har fått en egen sida. Dessutom är det nya bilder i galleriet.
Gå tillbaka till början
11/7-04 Tvååker
Vi har varit på hundutställning hela helgen. Igår blev Aston CHAMPION. Han fick CERT och blev 3:dje bästa hanhund
Idag blev Gullefjun 2:a bästa tik i öppenklassen med CK. Loke vann juniorklassen och fick CK.
Ett stort GRATTIS till Millior´s Kennel som blev BIS och BIR valp både på lördagen och söndagen. Grattis till Ravaldi´s The K-Man som blev Bästa Veteran och blev BIR med CERT idag.
Ett stort GRATTIS även till Tonyas valpar som blev BIM och BIR valpar och BIS 2 valp i Örebro idag.
I höst skall vi gå en kurs i tävlingslydnad. I tisdags var vi och vattentränade. Det var kul! Simma det är Astons grej! Men det där med apportering!??? vet jag inte. Vi tränar på.
Gå tillbaka till början
10/6-04 Ögonlysning
Idag var Aston hos veterinär Viveca i Dingle för att göra en ögonundersökning. Han har jättefina ögon så hon godkände dom utan anmärkning.
Gå tillbaka till början
7/6-04 Mörtlösa
Igår var vi i Mörtlösa. Vad många snygga hundar det finns. 198 st Leonberger!!! I Öppenklassen var det 29 stycken och Aston kom 2:a och fick CK. Om vi räknat rätt så var det 108 hanhundar var av 14 valpar. I hanhundskonkurrensen åkte Aston ut när det var 8 hanar kvar. Loke blev 2:a i juniorklassen med CK. Mumsmums blev oplacerad med CK. 3 stycken CK av 3 möjliga!! Lady, våran kompis på klubben blev 4:a i unghundsklassen med HP.
Gå tillbaka till början
23/5-04 Utställning i Stenungsund
I söndags var vi på utställning. Det gick rätt bra faktiskt. Aston fick sitt andra CERT och blev BIR. Gullefjun fick CK och blev 3 bästa tik. Loke bästa Junior hane med HP.
Gå tillbaka till början
9/5-04 Avslutning på hundkursen
Igår var vi i Skara och fick CK och blev 4 i Bhkl. Idag var det avslutning på ALE BK. Vi gjorde "Allmänlydnadspasset". Om ni går in på "Aston" så får ni se hur det gick. Vi hade kapplöpning som avslutning. Aston sprang på 5 sekunder i första löpet och 4 sek i andra. Det var flera som sprang på 4 sek men ingen som sprang under 4 sek. Victoria har hoppat 2 felfria rundor i dag på Tolsered. En runda på 40 cm och en på 50 cm. Tyvärr hann vi inte dit innan hon var klar. Men vi fick höra att hon var jätteduktig.
Gå tillbaka till början
14/4-04 Våren är här!
Spårkursen är i full gång. Vi håller på att träna för att ta "Allmänlydnadspasset". Det består av 11 olika moment som bedöms med 3 olika skalor: "Mycket väl genomfört", "Väl genomfört" och "Behöver träna mer".
Aston och syrran Elsa har varit i Partille och fått spruta, så nu slipper vi att åka dit på ett år. Hoppas jag.
Gå tillbaka till början
14/2-04 Astons första CERT
I dag var det hundutställning på Svenska Mässan här i Göteborg. Domaren som dömde var Schicker Walter. Han tycker Aston är en jättefin hane. Aston blev bästa hanhund med CERT, CACIB och BIM. Den vackra tik som vann över honom heter Soldronningens Haugtussa och bor i Norge. Hon är Astons nya kärlek. Ett stort GRATTIS till henne.
Ett stort GRATTIS också till Tonya som fick 8 stycken valpar den 4 februari.
Gå tillbaka till början
8/9-03 Godkänd MH-Test
I lördags var jag på något jättekonstigt. MH-Test kallade dom det?? Först ville dom att jag skulle leka med en "trasa". Hallå!! Det är ju fotbollar som gäller för mig. Sedan ville dom att jag skulle jaga en annan trasa. Jag vet ju att jag inte får jaga! Sedan blev det ännu konstigare. Matte stod och tittade på en folkmassa. I "TRE" minuter. Själv stod jag och betade. Efter detta utspelade sig ett konstigt skådespel framför mig och matte. Skådespelaren ville tydligen att jag skulle leka med henne efter att hon tagit av sig sina konstiga kläder. Varför skulle jag göra det. Hon hade ju ingen boll!! Sedan kom något riktigt otäckt. När jag och matte  kom gående på en stig så kom en "overall" rakt upp från marken! Lugn!! Det var inget farligt. Men visst blir man rädd. Sådana saker finns inte i min skog. När vi fortsatte våran promenad började det helt plötsligt rassla till på vänster sida. Inte lika otäckt. När vi var på väg tillbaka så kom det två vita spöken mot mig och matte. Jag lade mig ner för jag vet ju att spöken inte finns. Eftersom matte ville att jag skulle hälsa på dom gjorde jag ju det. Tydligen går momenten på tid. Kan meddela att dom tyckte jag var för långsam. Men jag säger som matte: "Jag har aldrig blivit anklagad för att vara snabb". Det hela avslutades med att matte och jag skulle leka igen samtidigt som någon sköt några pistolskott. Fortfarande utan boll!! Hur som helst blev jag godkänd. Detta firade vi med att Mumsmums, Gullefjun, Victoria och jag åkte till Ingetorpssjön och badade.
Gå tillbaka till början
16/2-03 Utställningsnytt
Igår var vi på Leonberger special i Köping. Det var över 180 Leonberger anmälda. Domaren hette Nina Karsdotter. Först tävlade Aston i Unghundsklass. Här är man mellan 15 och 24 månader. Här görs en kvalitetsbedömning. Här fick han sitt förstapris. Sedan tävlade han i Unghundskonkurrens. Här skall alla hundar som fick 1:a pris i Unghundsklassen vara med. Här tillämpas konkurrensbedömning. I denna klass kom han 2:a och fick ett CK. Det betyder att han är en hund av "utmärkt typ". I och med CK så fick Aston även tävla i bästa hanhund. Där fick han tyvärr ingen placering. Jag vill tacka Cicci för att Aston blev "Välpresenterad". Vill också tacka Gullefjun och Tekla för stödet på hans första utställning och Jenny och Jörgen för att vi fick åka i deras bil. Tack!!
Gå tillbaka till början
6/2-03 HD och AD resultat
Vi har fått svaren från SKK. Aston fick UA på armbågarna och B på höfterna. Vi är jättenöjda. Den 15 februari skall vi på våran första utställning. Detta blir i Köping.
Gå tillbaka till början
7/2-03 Sidan läggs ut på nätet.
Gå tillbaka till början 
27/12-02 Papper från SKK
Idag fick vi hem papper från SKK. Nu är Aston riktig medlem i familjen. Kan också berätta att Aston höftledsröntgats hos veterinären i Partille. Vi väntar på svar från SKK.
Gå tillbaka till början