Händelsebok 2005
13/12-05 God Jul
Den 26 November var vi på valpträff hos Kennel Gullefjun. Där träffade vi några av Astons valpar och två av hans syskon. Tyvärr finns inte Gullefjun längre med oss,  men Elsa och Milton var med. Elsa var en långhelg hos oss för några veckor sedan. Hon är en mycket trevlig tik och är välkommen fler gånger. Det var så många hundar och människor på träffen att jag inte hann hälsa på alla.
Astons son Köttbulle var med på promenad. Han är världens snällaste. Tack Åsa!
Förra veckan var Aston hos Cicci som har lovat att lydnadsträna honom för att sedan börja tävla i februari.
Cicci jag vill ha ett LP1!
Aston är anmäld till MyDog Svenska Mässan.
God Jul önskar Familjen Nilsson
3/7-05 DKuch
Igår var vi på Leonberger Specialen i Sorö, Danmark. Aston tog cert och blev DKuch genom att bli 2 Bhkl. Värmen blev jobbig för Aston eftersom det tog hela dagen. Vi åkte klockan 6 på morgonen och kom inte hem förrän vid midnatt. Axlar och huvud värkte. Aston var jättetrött. Men helnöjda med våran dag i Danmark.
12/6-05 Clearround
Gullefjuns Landkrabba har varit hemma hos oss hela helgen. Aston tycker detta är lagom roligt. Han blir otroligt mammig när det finns andra hundar i närheten. Annars har det varit mycket hästar denna veckan. Det var Clearround på Tolsered idag. Victoria har hopptränat rätt mycket inför detta, där hon red på 60 cm för första gången. Hon klarade 40 cm, men på 60 cm blev hon för nervös. Kricken vägrade på sjunde hindret, men hon klarade till slut rundan utan att riva. Kan dessutom berätta att Astons son Aslan blev BIM valp i Oslo den 5 juni-05. Grattis!
5/6-05 Sommar
Idag har vi sommarstädat på uteplatsen. Lennart har lånat en högtryckstvätt på jobbet. Allt gick bra tills Aston fattade att det kom vatten ur slangen. Han blir galen när det finns vatten i närheten. Igår gick vi en långpromenad i Skatås. Eftersom jag glömde vattnet hemma fick Aston dricka vatten ur Delsjön. Så hade jag tänkt iallafall. Han själv ville hellre bada och simma, men eftersom mamma bestämmer så fortsatte promenaden med en deppad hund att släpa på.
19/5-05 Norge valparna
Astons rabiestest har kommit med godkänt resultat. Valparna i Norge har fått var sin sida. Bilder på Aslan och Vesla i denna kull är på gång, även bilder på Städpatrullen och Aston kommer inom kort. Hoppas även att Victoria kan skriva om sitt ridäventyr på Mallorca.
Gå tillbaka till början
16/3-05 Elsa och Aston
I kväll har Elsa och Aston har varit i Partille och fått sin årliga spruta. Det gick lika bra som vanligt. För att syskonen skall få träffas lite oftare så tänkte vi ta en långpromenad inom det snaraste.
Aston varit med mig på jobbet idag. Måste säga att han är "helcool". Visst är det jobbigt att hålla koll på vart jag tar vägen. Men han kan verkligen konsten att inte bry sig om ca 40 stycken som måste kliva över honom för att komma förbi.
Gå tillbaka till början
12/3-05 Valpar
Idag har Victoria namnsdag och Aston han fyller 4 år! Det har hänt mycket det senaste året. Han har blivit Such. Han tog sina 3 cert på 6 månader. Fått tre kullar med avkommor. Han har dessutom kommit med på 2 st. guldlistor! I år blir det nog lite lugnare. Skall ta rabiestest i april och om det är okej blir det kanske någon resa till något grannland.
Vi vill även gratulera Gullefjun, Elsa, Godis, Milton, Atlas och Douglas på 4-års dagen. GRATTIS!
Gå tillbaka till början
21/2-05 Valpar
Igår nedkom Mumsmums med 1 hane och 4 tikar. Fadern låg och snarkade medan modern fick klara sig själv. Den 14/2 fick Gullefjun 4 hanar och 4 tikar. Detta innebär att om några veckor kommer det att springa omkring 13 stycken vilda valpar i Säve. Nu vet ni varför man skaffar hane istället för tik!
Gå tillbaka till början
29/1-05 Ledarskap
Idag har hela familjen varit på "Föreläsning om ledarskap för hundägare". Carin Sandernäs som har företaget Göta Hund håller föredrag som är både roliga och lärorika. Hennes hemsida hittar ni under "Länkar".
Något som vi började med, är att Aston alltid skall gå sist in och ut genom dörren. Innan har han inte gått ut innan jag sagt till men nu går vi genom dörren i rangordning. Alltså går Aston sist för han ligger lägst i rang. Jag är dålig på att berömma därför måste jag komma med ett mer positivt "BRA" och få in tajmingen. Jag gör redan mycket utav det Carin rekommenderar men jag måste bli TYDLIGARE. Om jag inte vet vad jag vill hur ska då Aston veta det? Ett "NEJ" ska vara ett "NEJ" och inte ett "nej".
Jag måste även busa mer med min hund. Detta gör att han tycker att jag är rolig vilket innebär att jag blir mer intressant och får bättre kontakt. Ni ser själva. Vi har haft en underbar dag. Bilder från dagen kommer inom kort. Jag är jättetrött. Aston snarkar. I morgon skall jag på utställning till Stenungsund och titta på Leo och Cello. Sov Gott!
Gå tillbaka till början
25/1-05 Ny Länk
Kennel Perleviken har fått sin Hemsida länkad från oss. Tonya fick 9 st. valpar den 17/1-05. Gå in och titta.
Gå tillbaka till början
6/1-05 Astons avkommor
Husmanskullen har fått var sin sida. Har även uppdaterat med nya bilder på Norgevalparna.
Gå tillbaka till början