Händelseboken 2006
11/10-06 Marsvin
Det har tillkommit två stycken marsvin till våran familj. Dessa två tjejer heter Mysan och Busan. Dom är födda våren 2005. Aston är jätte intresserad av dessa flickor. Ja.. alltså inte som mat utan som nya familjemedlemmar. Dom kryper gärna intill honom när dom är ute. Till och med Lennart myser med dom.

Jag har lagt in nya fina bilder på "Lukas" Gullefjuns Köttbulle.

8/10-06 Godis från Norge
Nu var det jätte längesedan jag skrev något här. Visst har det hänt lite men man skall ju ta sig tid att skriva också.
Idag har vi varit hos Waronas kennel i Gråbo och hälsat på. 5 Lhasa Apso hade dom hemma.
Efter detta bar det iväg till Kennel Gullefjun i Kode. Där möttes vi av Klara och hennes 10 valpar.
Strax efter vi anlänt kom även Astons syster Godis tillsamman med sina kompisar. Det blev sammanlagt ....16 hundar.


Vad har då hänt sen sist?
Tyvärr har både Mumsmums och syster Elsa lämnat oss. Två fina tjejer.
I augusti gjorde Victoria SoR-prov med Godkänt resultat på både Mumsmums och Aston.
Tre av Aston sönerna i Första kullen (Mästerkockarna) är röntgade med A på höfterna och ua på armbågarna.
Vi hoppas på att dom två sista även blir röntgade.
Millijors Joker i sista kullen blev BIR-valp i Lund. Grattis!
Pappa och Eva har köpt en gård i Vara. Hoppas att dom flyttar ner i mitten av november eller åtminstone  innan jul.

Vad händer framöver?
I mitten på oktober skall vi ner till Millijors  på valpträff. Hoppas att vädret blir fint så att vi kan ta många fina bilder.
Jag och Victoria skall upp till Stockholm och hälsa på Pappa och Eva i början av november.

19/7-06 Utställning och Leonberger träff
Är jättetrött när jag kommer hem från jobbet. Men nu är det bara två dagar kvar att jobba innan semestern. Jag längtar!!
Helgen nere i Varberg var jätte trevlig. Aston var ju inte med, han var hemma för att vila sig. Därför kunde jag gå runt och bara titta. Efter utställningen åkte vi och badade och passade samtidigt på att titta på ett Ardenner föl. Cicci har en förkärlek för stora djur.
Kvällen tillbringade vi på Lillemors altan. Pizza, vin och trevligt sällskap.
På söndagen blev Mumsmums 3 Btkl och BIR Veteran. Ozzy som har samma pappa som Aston och samma mamma son Mumsmums blev BIG 1. Det var riktigt roligt att vara kvar och se några av gruppfinalerna. Men när regnet började närma sig åkte vi hem.

Aston har snart  ätit sin antibiotika kur. Försöker hålla honom stilla men han är på bra humör trots värmen och hältan. Vi har åkt iväg och badat några kvällar och även gått några längre promenader.
I söndags  var det Leonberger träff i Kungälv. Fick ihop det till 19 Leonberger och Ballerina (Sannas pudel). Det blev ringträning, en promenad och picknick. Skall lägga ut några bilder i "Galleri"  under "Leonbergerträff".
Gå tillbaka till början

7/7-06 Ny beundrarinna.
Idag red Victoria Musse på Tolsered. Vi passade  på att fotografera djuren så att deras hemsida får nya färska bilder. Men först uppdaterar vi våran egna. :-)
Det är nya läger ledare i år så Aston fick inte följa med in i hagen för att fota tackorna och kalvarna. När vi sköter om gården 21 - 29 juli får Aston  som vanligt vara med hela tiden. När jag fotade grisarna kom Aston in och fick då en puss av Nera genom nät väggen. Bild finns under Astons galleri.

Veterinären ringde idag. Ingen Borelia. Han skall få antibiotika för svullnaden i lymfkörteln. Medicinen är beställd och hämtas på tisdag.
Aston är  anmäld till Tvååker men får inte följa med på utställningen. Cicci och jag åker ner med Bizkit och Mumsmums som ställs på söndagen. Leo kommer att ställas bägge dagarna. Natten tillbringar vi hos Lillemor.
Gå tillbaka till början

6/7-06 Varmt
Den 4 juli var vi hos veterinären för att utreda Astons hälta. Han har en inflammation i sitt vänstra bakben. Han blev även röntgad i armbågarna eftersom han ibland haltar på höger framben. Plåtarna visade inga fel. Han fick lämna blodprov för att kolla upp hans allmän tillstånd samt Borelia. Blodproven får vi svar på i nästa vecka.
Innan vi åkte till veterinären var vi hos min tvillingsyster. Hennes ena Dvärgpapegoja (Hugo) dog för några dagar sedan. Eftersom dessa fåglar inte trivs med att vara ensamma tog vi med oss Kim hem till våra andra fåglar.
Hos veterinären trodde dom att Kim var med som sällskap. :-)
Väl hemma gjorde vi rent hos Baileys och Henke (Henke ägs av min systerdotter Erika). Bredvid deras bur ställde vi Kims nya bur. Målet var att dom skall vara i samma bur. Det målet klarade vi idag!! Nu sitter alla tre i den stor buren. På grund av värmen låste vi in fåglarna. Dom får sitta i buren tills värmen lagt sig något. Baileys och Henke litar jag på men Kim tror jag kan flyga runt i hela lägenheten.
Eftersom det är så varmt och Aston vilar i väntan på medicinering så gör vi inte så mycket. Igår gick vi dock en längre promenad ner till älven för att Victoria, Aston och hästen Calle skulle få bada. Victoria mätte till 20 grader i vattnet. Calle som inte badat i år tyckte det var riktigt skönt. Men när det kom vågor efter en båt som kört förbi blev han lite sprallig. När vågorna lugnat sig gick han i igen.
Jag lovar att ta med kameran nästa gång!!

Gå tillbaka till början
6/5-06 Skara
För en gång skull var vi på utställningsplatsen i GOD tid. Vi hann till och med sätta upp tältet vi lånat av Kennel Warona samt äta frukost. Först in var Leo. Han blev 3 ukl. Sedan var det Gullefjuns Masken Max. Han blev till slut 4 Bhkl. Sedan var det Astons tur. Han blev 3 Bhkl. Nu var det dags för Bizkit som blev R Btkl. Vi avslutade med Mumsmums som blev BIR Vet. Vi hann med en kopp kaffe och  en bit citronkaka innan vi plockade ihop oss och åkte hem.
Gå tillbaka till början
1/5-06 Lång helg
Veckan som gått har innehållit bland annat långpromenader tillsammans med Gullefjunare och grannhunden Molly. Innan vi kommit ner till Kärra igen hade alla hundarna badat i en damm. Till och med Cello simmade, fast hans matte säger att han inte vill! Den 29 april åkte vi ner till Millijors på Valpträff för Lätta och Kid kullen. Där träffade jag en gammal arbetskamrat Kerstin. Det visade sig att hon har Millijors Disco "Gaston" och bor i Rödbo. Detta innebär att vi fått promenadkompisar.
Gå tillbaka till början
25/4-06 Stockholmare
I helgen har Perlevikarna varit nere och besökt oss. Pappa och Eva tittade på några gårdar i dagarna två. Dom skall förhoppningsvis flytta närmare Göteborg. Förra helgen var det vi som besökte dom. Cicci och jag åkte upp med fem stycken Leonberger. Tillsammans med Jena och Nova blev det 7 hundar och 4 tvåbenta i radhuset!
Vi var hemma hos Theresé och gick en promenad tillsammans med Klara och Chico. Därefter bjöd Theresé på Påsklunch.
Två av Astons avkommor Köttbulle och Ärtor med Fläsk har gjort Mentaltest  och fick 1:or på skotten. Grattis!.
Aston har också hunnit med att ta årets första dopp tillsamman med Mumsmums, Leo och Cello. Ikväll kanske det blir vattenträning i Backamo. Måste erkänna att jag är en BADKRUKA. Som tur är älskar Victoria att bada så jag hoppas att hon vill vattenträna tillsammans med Aston.
Gå tillbaka till början
26/3-06 Tränings helg
I helgen har Håkan, Cilla och Therése varit nere från Stockholm. Vi har varit på kurs för Git Jering på Alfa hundcenter. Cilla med Klara, Therése med Loppan, Micaela med Proxy, Jenny med Mex (lördagen) och jag med Aston. Vilken helg! Tyvärr går det ju inte att få in allt i sin lilla hjärna. Men vilken hjälp inför den fortsatta träningen! Man blir alltid så inspirerad när man gått en kurs. Eftersom jag inte har träningskompisar så behövs det mycket självdisciplin. Med dom förslag jag fick till den fortsatta träningen så kommer det inte att vara så svårt att vara motiverad.
Gå tillbaka till början
14/3-06 Flora fick 10 valpar
Flora nedkom med 10  valpar. Tyvärr så lämnade två  hanar oss efter några dagar. Kvar finns dock 4 hanar och 4 tikar. Dessa små krabater är pigga och friska. Bilder kommer inom kort.
Gå tillbaka till början
12/3-06 Aston 5 år
Idag fyller Aston och hans syskon 5 år. Tiden går fort. Han har hunnit med mycket i sitt 5åriga liv. Han är pappa till 17 avkommor. Han är både Svensk och Dansk Champion och han har hunnit skaffat sig många kompisar. Sist men inte minst har han varit en sund och frisk hund. Jag kunde inte fått en bättre och trevligare hund. Vi ser fram emot många roliga stunder tillsammans.
I år har han fått sin rabiesspruta och blivit ögonlyst. Dessutom har han fått para Flora som nu väntar valpar senare i mars månad.
Vi önskar Aston och hans syskon en trevlig födelsedag. GRATTIS!
Gå tillbaka till början