Händelsebok 2007
Jag vet! Jag har varit jätte dålig på att skriva. Jag behöver sol och värme för att få ny energi.

Om jag skall summera 2007 lite grann så har Milljiors Joker varit mycket aktiv i både ringen och vattnet.
Han kom femma på vattenlistan och är utställd i flera länder på bra resultat. Han är även röntgad, ögonlyst och mentaltestad med utmärkta resultat = avelsgodkänd.

Gullefjuns Smutsfläck är också avelsgodkänd. Även han har genomgott röntgen, ögonlysing, mentaltest och godkänt SoR prov.

I Millijors kullen är fyra  av åtta röntgade. Alla fyra med AD ua.  Joker, Triss och Tipset har HD A och Bingo har HD C. Bingo och Joker är ögonlysta med ua resultat.

Aston var bara på två utställningar 2007. I Borås blev han placerad R Bhkl och på specialen i Varberg fick han CK. I somras var vi på vatten läger i Backamo. Apportering är våran akilleshäl men vi tränar jag lovar.

Ja det var en liten summering. Bättre än inget.

Vecka 47  Söndag
Apporteringen är fortfarande jättekul. Idag körde vi att han rundade mig och tillbaka till Victoria.
I går badade Victoria Nova och idag badade hon Aston. 

Denna veckan var det avslutning på ridskolan,  så från och med nästa vecka blir det ridning två gånger i veckan. Jag hoppas själv kunna rida på Kricken i december månad. Eftersom jag ovan och lite rädd ( efter jag ramlade av Baggis och bröt nyckelbenet) så kommer jag att rida i paddocken.   Självklart är mitt mål att kunna rida ut och ha Aston med mig. Det känns i magen bara jag tänker på att rida.

Vecka 46 Söndag
Just nu tycker Aston det är jätteroligt att apportera. Favoriten är Novas matskål (en Tupperware burk). Både hämta, lämna och budföring går bra. Han tar bäst från mig men är gladare när han springer och lämnar hos Victoria. Varför det är roligare att lämna till Victoria än till mig vet jag inte. Jag hoppas att det är för att jag är tydligare än Victoria i mina kommandon.
Denna veckan har det blivit tre promenad upp till Tolsered.  I går gick vi med stavarna. Lite jobbigt med två hundar men det funkar. Nej nu är det dags att sova. God natt.
Vecka 45 Söndag
Mycket att göra på jobbet denna veckan också. Skall ha några dagar semester i slutet av månaden. Skall bli sååå skönt.
Denna veckan har det bara blivit en promenad upp till Tolsered.  I måndags när vi gick upp tog jag fram stavarna. Aston vet precis vad som gäller medan Nova tyckte det var lite otäckt. Hon kom dock snabbt på att håller hon sig framför så slipper hon bråka med stavarna. På tisdagen var det dags för en stav promenad med A-K. På vägen till mötet med A-K blev vi varnade för två Älgar. Ja ja tänkte jag och tog en annan väg. Vad jag inte fattade var att hade vi fortsatt vägen fram ca 20 meter så hade vi krockat med dom. Jag måste vara blind.

I torsdags var det föräldragruppen. Elisabeth bjöd på en underbar fickgratäng. Lägger in receptet så fort jag fått det. I går satt jag hela dagen med Ciccis hemsida. Det är en hel del att göra innan jag lägger ut den men den som väntar på något gott.....

Cicci och Olivia var förresten här idag. Aston blir heltokig när Cicci kommer. Han fattar snabbt att något är på gång. Sitter och tittar ut genom Victorias fönster och spanar men måste springa ut i trädgården för att se vad Nova skäller på. Intervall träning?? Han blev inte lugnare av att Cicci luktar löptik. Glömde nästan bort att berätta att vi köpt reflextäcke till Nova. Tog ett bra tag innan hon testade om det gick att kissa med täcket på. Kan även rapportera att det gick även bra att bajsa med täcke på.

Gå tillbaka till början

Vecka 44 Söndag
Jag har haft rätt mycket att göra. Jag blir frustrerad på jobbet när saker inte funkar. Jag vet att det inte hjälper med att stressa upp sig men..... Det känns det som om ingen vill ta tag i saker. Hemma har jag försökt att bara göra saker jag tycker är roligt. Det har blivit rätt mycket godis. Både praliner och Fudge men även glasstårtor och Kokstoppar. Tyvärr blir smärtan i axel för stor när jag "jobbar" för mycket med illamående och sängliggande som följd.

Vi har varit en sväng upp till Vara. Jag och Victoria ville ha Nova med oss hem men Herr Nilsson var av annan åsikt. Detta resulterade i en gråtande dotter och att pappa och Eva fick köra ner med henne på fredag helgen efter.
Även på söndagen fick vi besök av pappa, Eva och Fia. Pappa skulle på en återträff med Socialdemokraternas gamla ordförande i Tynnered. Deras ankomst resulterade i att Fia och Jena sov över hos oss till och med onsdag. Det blev lite hastigt. Vi trodde nämligen att Erika skulle sova hos oss fredag till onsdag och Fia från onsdag till söndag. Nu blev det ingen övernattning för Erika alls. Varför vet jag inte.

Nova är fortfarande kvar hos oss. Vet inte när vi åker till Vara nästa gång.

Vad jag absolut vet är att IFK Göteborg tog SM-Guld. Äntligen efter 11 år. Många snackar om tur....ja ett bra lag måste ha tur. Många trodde att dom inte skulle klara pressen i sista matchen och att Djurgården skull ösa in mål på Brommapojkarna. Även här visade dom vilket otroligt bra lag dom är. Dom är bara sååå bra. GRATTIS!!

Idag har Ammi, Lisbeth och jag gått Gåsajakten i Lindome. Det är Lindome Bågsktteklubb som är arrangör för 47 året.  20 frågor, 5 kontroller och 1 skiljefråga. Själv fick jag 12 av 20 rätt och 9 av 15 poäng på kontrollerna. På skiljefrågan gissade jag 6,168 L men rätt svar var 4,409 L.

Det blev mycket skrivet idag men så har jag ju inte skrivit på länge. Just nu håller jag på med nya designer till Tolsereds 4H och Gullefjuns hemsidor. Ligger efter med min egen. Har fått bilder på både Carl Gustaf, Smutsfläck och Joker som jag ännu inte lagt ut. Det är tur att jag har Aston som tar ut mig på promenader.

Gå tillbaka till början

Vecka 41 Söndag
Jag var hemma fram till och med onsdag från jobbet. En förkylning var det som angrep mig. Kände mig dock bättre på onsdagen så det blev jobb torsdag och fredag.
I onsdags var vi ute hos Vilma i Säve och gick en promenad. Önskar att jag hade lika mycket energi som denna sköna tik.

I fredags gick vi upp och ner till Tolsered. Inte som att gå i skogen men det duger.
I går var det Lejon träff i Jennylund. Det var inte så många som kom men ja ja. På kvällen hade vi Cicci och Martin på middag. Ännu en lördag med tre rätters, öl , vin och trevligt sällskap.

Idag jobbade Lennart. Detta innebär att vi andra får sovmorgon. Jätte skönt! Aston fick följa med till farmor och blev en populär sällskapshund. Damerna älskade honom. Han fastna speciellt för en dam som han sattes sig vid för att bli om pysslad. Han får absolut följa med fler gånger.

Måste också berätta att Smutsfläck gjort MH-test med 1:a på skotten. Grattis Anette och Chico. Har även glömt gratulera Millijos Joker med förare Bende  för sina 102,5 poäng och en 2:a placering på deras första vattenprov på Bolmsö den 16/9. Grattis!

Gå tillbaka till början

Vecka 40 Söndag
Jag hade hoppats att få jobba på Ekelundsgatan så att Aston skulle få vara med på jobbet. Men icke. Både måndag och tisdag blev det tidiga promenader. Visst han klarar det men ...
Aston visste inte till sig av glädje när husse kom hem på tisdag eftermiddag. I onsdags lånade jag mammas badkar och badade Aston. Som tack för lånet klippte jag gräset och rensade i rabatterna. Som pricken över i:t toppade jag med Täckbark. Nu är det bara häcken utanför staketet som måste klippas innan jag kan olja in staketet. Min stora systern har lånat saxen så jag får vänta till våren.

I går blev det en långpromenad i Tolsereds skogen. Den blev lite längre än jag tänkt mig då jag velade bort mig ett tag, men vad gör det? Jag tycker om att gå i skogen. Älskar när det är varierande terräng. Senare på dagen blev det fotboll och middag med A-K och B-O. Som ni kan läsa i Gästboken vann IFK. Hysen gjorde 2-0 målet.
Idag var vi på Kopparbergs mot Umeå. Denna matchen vann Umeå med 0-3. Värt att notera här är att det var mer publik på Valhalla IP än på Ullevi! Kul att få se Landslagsspelare som Lotta,  Salina, Marta och Elaine.

Gå tillbaka till början

Vecka 39 Söndag
Aston tycker inte om när familjen inte är samlad. Just nu saknar han Lennart. Lennart ringde när han väntade på bussen som skulle ta honom till Niagarafallen. Han är bara borta några dagar men vi saknar honom. Aston sitter i Victorias rum för att se om Lennart kommer.

Idag har han dock haft sällskap av Tonya, Jena och Nova. Fia och Victoria har varit ute och rastat och tränat hundarna. Även Bobo har varit här. Annars händer det inte mycket i hans liv just nu. Jobbet tar en massa kraft som jag hellre hade lagt här hemma. Måste ändå säga att Aston är väldigt glad och positiv. Riktigt busig i mellan åt.

I onsdags döptes Timmy. Hans fullständiga namn är Timmy Ivar. Trots att han inte fick mat innan dopet skötte han sig jättebra. Visst grät han när prästen blötte ner honom men det är väl inte så konstigt? Jag och en kompis till Jonas som heter Mats är Timmys Faddrar. Vi har lovat att lära honom allt vi kan.

Igår hade jag, Victoria och Anna-Karin tjejmiddag här hemma. Vi hade bjudit in flera tjejer och dom som tackade ja var Libban, Lisbeth och Bri. Till förrätt serverades Kantarellsoppa.  Till varmrätt blev det Potatistårta och Champinjontäckt fläskfilé. Vi avslutade denna tre rätters middag med en Vit Chokladmosse paj. Måste säga att både middagen och kvällen blev hel lyckad. Ni som inte kunde komma..........ni missade något. Recepten finns på Baksidan.

Gå tillbaka till början

Vecka 38 Söndag
Klockan är snart 22 och jag borde ha somnat för länge sedan. Jag väntar på att Lennart skall ringa. Han har varit i Holland med jobbet.
I tisdags var vi i Säve och gick en promenad tillsammans med Bobo och Wilma. Riktigt roligt att se när dom två springer omkring och jagar skator och varandra. Dom är duktiga på att finta. Vi åkte dit i en mindre lastbil. Aston tyckte det var lite marigt att komma upp men det gick till slut bra.

I onsdags var det middag med föräldragruppen hos Lena. Det blev första gången som inga barn var med. Visst har vi haft barn fritt innan men inte på vardagsträffarna.
I torsdags var jag hos Libban på tjejmiddag. Vi var fem tjejer som åt och pratade bort några timmar.
I fredags var Aston med mig på jobbet. Han är bara helt underbar. Hans otroliga lugn gör att man knappt märker honom. Fransson körde lådvagnen precis bakom honom när han ligger men han blinkar knappt. Hoppas att jag får vara där nu när Anita har semester
Helgen har varit en städhelg här hemma. Det har inte blivit många steg på stegräknaren. När Victoria föreslog en tur till Ingetorpsjön kunde jag inte säga nej. Tog en sväng förbi Cicci och hämtade upp Bobo. Nej nu hoppas jag Lennart snart ringer.

Gå tillbaka till början

Vecka 37 Söndag
Det största som hänt denna veckan är nog att Susanne frågade mig om jag ville vara Timmys Fadder. Det är en stor ära och jag ser fram i mot dopet.
I måndags var det hoppträning för Victoria. Hon red på Kiowa. Eftersom hon skulle välja sist på lördagsridningen så visste hon att Nickolina skulle bli hennes kompanjon.  Dom jobbade  hårt tillsammans trots att Victoria inte kände sig kry.
I går var Aston med i en parad för Västra Djursjukhuset. Cicci hade samlat ihop en hel hög med Leonberger. Eftersom störts fick gå sist så gick alla Lejon i samlad trupp. Det är ganska maffigt.
Idag var Victoria, Bri och Ulle på Harry Potter. Första 1,5 timmarna var lite sega men dom sista 50 minuterarna var helt okej. Filmen fick klart godkänt. Själv har jag bakat lite grann. Nya recept finns inlagda på Baksidan.

Gå tillbaka till början

Vecka 36 Söndag
Vi var i Korsmaden i söndags och hälsade på. Eftersom ingen var hemma när vi kom gick vi först en promenad sedan bar det in till den stora staden Vara för att äta lite. När pappa, Eva och Fia samt alla hundarna väl kommit hem blev det kaffe och kaka. Det är var nog första gången vi satt inne och fikade.
Nu har Victorias ridlektioner börjat så nu är det mycket Tolsered. 3 gånger i veckan besöker vi gården. Aston är ju född på gården och ser denna som sitt andra hem. Här trivs han.
Idag är han med husse på jobbet. Igår var vi hemma hos Cicci och hjälpte till att klippa gräset. Kvällen tillbringade vi hemma hos Andersson (Astons 3:dje hem) tillsamman med Dirfors. Det blev grillat och fotbollsmatchen Sverige  - Danmark. Är ingen fan av Zlatan men måste säga att han imponerade.
Kan även berätta att Gullefjuns Smutsfläck HD och AD resultat kommit. Det blev HD B och AD ua. Har även fått en massa bilder från hans matte. Jag lägger inte in alla så jag skall rensa lite innan ni får se dom.

Gå tillbaka till början

1/9-07 Hösten är här
Vad temperaturen sjunker fort. Tur att dagarna är fina. Nu har jag lagt ut bilder på Astons son i Finland. Carl Gustaf heter han men kallas för Calle. Han kommer att bo kvar hos Yvonne och Kaj.
Skall skriva mer men Aston vill gå sin frukostpromenad och framför allt ha sin frukost. Så jag får lov att återkomma efter frukost. Vi hörs.

Det tog några timmar men nu är jag tillbaka. Vilken promenad. Det var så vackert ute. Man såg dropparna i gräset, på bladen och även i luften. Detta tillsammans med morgonsolen gjorde att jag nästan gick in och hämtade kameran. Men jag bestämde mig för att uppleva det live istället. Jag fick även se några riktigt fina spindelnät.
Annars har det varit en bakdag. Jag brukar ha sådana dagar men idag hjälpe Victoria till med baket. Det blev tre olika sorters  frallor, Arraksbollar, Chokladbollar, Mandelkaka, Citronkakor samt Kanelbullar. Som ni förstår har det inte varit jättekul för Aston. Jag har lovat att gottgöra det imorgon då vi åker till Korsmaden.

Jag vet att jag lovat att lägga ut fler bilder men albumen är proppfulla så jag måste gallra bort en massa kort. Detta är ett tråkigt jobb och det kommer att ta tid. Funderar på att ge Victoria kamera förbud.

Gå tillbaka till början

10/8-07 Tonya
Tonya tycker att våra veckor är låååånga. Andra kanske tror att det inte händer någonting. Men vad fel ni har. Våra veckor är precis lika långa som era och det händer faktiskt rätt mycket just nu. Just nu är det vattenläger som gäller för Aston, Victoria och mig. Torsdag till söndag är det träning uppe i Backamo. Vad längesedan det var jag gick kurs. Jag tycker det är jättekul och inspirerande. Varför gör jag inte detta oftare?

I söndags lämnade vi tillbaka Nova efter att ha haft henne hos oss i några veckor. Det var jobbigt för övriga familjen att lämna henne. Nova är en hund som alla tycker om. Hon har varit med oss överallt. Hon har ridit , varit gårdshund, vakthund, motionerat en massa lejon, sovit i sängen, varit med nere i Växjö och sovit på hotell. Nu undrar ni säkert varför jag inte hade problem att lämna tillbaka henne. Det finns en förklaring. Hon börjar löpa när som helst och skall förhoppningsvis paras i detta löpet. Vi har haft flera hundar hos oss nu i sommar så det blev rätt tomt. Men idag och imorgon så har vi Kasper hemma igen. Har börjat träna lite apportering med honom. Får se hur mycket jag hinner träna innan han åker hem.

Nästa vecka hoppas vi på valpar hos Lejontorpet i Finland. Ultraljudet visade flera stycken. Paola är en duktig mor så Aston lägger tryggt över allt ansvar till henne.

Nej nu skall vi sova så vi orkar med träningen i morgon. Vi hörs.

Gå tillbaka till början

26/7-07
Jag hade ju mer att berätta. Jag börjar bli glömsk. Bland annat så glömde jag att gratulera Samson för sitt godkända SoR-prov. Samsons bror Kasper var hos oss några dagar i förra veckan. En kille med tonårsöron. Veckan innan var Leo hos oss. Aston var hos honom när vi var på Mallorca så dessa två killar vet vad dom har varandra. Hmmmm vad det något mer????

Jo det viktigaste. Vi har fått en alldeles ny familjemedlem. Därför vill jag nu önska TIMMY välkommen. Han föddes den 20 juli. Han var 51 cm lång och vägde 3,8 kg. Hans mamma heter Susanne, pappa heter Jonas, storebror Anton och sist men nu mera inte yngst storasyster Erika. Grattis till en ny goding.

Har jag fortfarande missat något så återkommer jag inom kort. Bilderna jag tagit lägger jag ut så snart jag hinner.

Gå tillbaka till början

25/7-07 Promenad
Idag har vi gått en skogs promenad med Leo, Bobo och Herrman. När vi gått en bit rakt in i skogen kom vi till en sjö. Här kunde Aston simma hur mycket han ville medan vi andra fikade. Han var riktigt nöjd. Kom själv upp på berget och vilade en stund. Vi hann fota honom innan han hoppade i för en sista simtur. Nova verkade också rätt nöjd då hon kunde slappna av liggande på sidan och bara morra åt killarna.

Kan meddela att Paola i Finland är dräktig. Är inte så duktig på detta men tror at det är ungefär två veckor kvar. Det börjar bli dags att skriva ihop ett brev att skicka med till valpköparna. Ja jag vet att det tar tid innan valparna levereras men 8 veckor går fort.

Gå tillbaka till början

18/7-07 Semester
Äntligen semester. I år längtade jag verkligen efter semestern. Visst firade vi Lennarts 50 årsdag på Mallorca men det var ju i månadsskiftet maj-juni.
Vi har en omorganisation på jobbet samtidigt som vi flyttar hela enheten till nya lokaler. Det tar en massa kraft att försöka vara positiv samtidigt som det finns en massa saker som inte funkar som det skall.
Det har redan gått tre dagar på semestern men har fått gjort en hel del utan att stressa. I fredags var vi hos mamma på ett mycket trevligt kalas.
Victoria hjälpte mormor med att baka tårtan. Hon hade även gjort jättegoda laxrullar till oss. Balkongen hade Erika och Victoria smyckat med ballonger.
På lördag kväll fick vi besök från Sjöbo, Skåne. Annika, Jonas och deras söta 2,5 månaders Elin. Annika lurade mig totalt då hon ringde och sa att dom var på väg till Kiviks marknad.
Söndagen tillbringade vi i på specialen i Varberg. Aston fick CK men blev oplacerad. Jag ställde Leo (Astons son). Han har varit hos oss hela veckan och jag har övat på att ställa honom. Det blev dock bara en slät etta.
Vi lämnade tillbaka Leo och fick med oss Kasper hem istället. Han är också en av Astons söner och är 16 månader.
I måndags så tvättade jag rent vårat staket för att senare i veckan olja in det. Jag hjälpe mamma med hennes trädgård. Alla tistlar och ogräs tog jag bort. Rötter och allt! Staketet oljades in, balkongväggen målades vit och gräsmattan klipptes.
Igår var vi i Vara och hälsad på pappa/morfar. Där får hundarna springa av sig och leka. Hemma väntade Lennart med middag. Han börjar inte sin semester förrän nästa vecka.
Idag har Victoria badat Nova och Aston medan jag har städat i verktygslådan. Vi har hjälps åt att städa på balkongen  för att kunna måla den vita väggen. Den blev rätt bra faktiskt. Nej nu måste jag börja med middagen. Ikväll skall jag maila till Vonne och Kaj för att höra om det blir några valpar.

Gå tillbaka till början

13/6-07 Phinnica Paola Ab Burgae Filia
Har även idag fått till en lyckad parning. Imorgon åker Vonne, Kaj och Paola hem till Finland igen.
Det har varit mycket roligt att få lära känna dessa trevliga människor.
Paola är en trevlig hund med mycket spring i bena vilket gör att hon ofta är hungrig.
Om ni är intresserade av denna kombinationen så gå in på deras hemsida.
Där hittar ni information om telefonnummer m.m.

Gå tillbaka till början

12/6-07 Sommar
Nu har sommaren kommit och vi kan åka och bada. Aston simmar året runt medan jag badar om vattnet är minst 25 grader varmt. Jag har testat torrdräkten. Den funkade!!! Kände mig lite instängd men den känslan gick över efter några minuter. Aston inte är van att matte är med i vattnet så det blev en spännande upplevelse.
I helgen var vi i Vara och hälsade på. Underbart när hundarna kan strosa runt på ägorna.

Idag har Lejontorpet´s Kennel varit här med sin Paola för att få till en parning. Efter en stunds lek gick vi in för att dricka kaffe. När fikat var slut gick vi åter ut för att jobba. Efter att bägge gjort ifrån sig så......satt dom! Vi hoppas på en ny parning i morgon kväll.

Gå tillbaka till början

23/1-07 Äntligen snö!
Måste bara få skriva att alla i "Mästerkockarna" är röntgade med A på höfterna.
"Ball-Ti-Moras kullen" har jag inte fått några resultat på men ryktena säger att dom inte är lika bra.
3 st. i "Städpatrullen" är röntgade. Alla med A på höfterna.

Som vi har längtat efter snön. Förra helgen var jag uppe i Mora och åkte långfärdsskridskor. Vilken grej! 2,5 mil blev det tillsammans med Libban. Vi fick en underbar dag med nyfallen snö och en skinande sol.

Nu har snön äntligen kommit till Kärra. Aston bara älskar det. Han älskar att busa i snön. Det är nu man funderar på en hund till så att dom kan leka tillsammans.
I kväll gick vi upp till Tolsered via skogen. Det är lite otäckt att gå när det mörknar men tack vare snön blev det inte jätte svart.

Den 4 januari ställde jag Aston för första gången själv. Han blev 4 chkl med CK. Eftersom han är så otroligt lätt ställd kan jag tänka mig att visa upp honom fler gånger. I dags läget har vi inga fler utställningar inbokade.

Gå tillbaka till början