Veckoboken
2011
2011 28 mars

En månad har gått sedan våran älskade Aston somnade in. Saknaden är fortfarande jättejobbig. Ni får säga vad ni vill men våran Aston va den bästa.

Våran lille Lakris har varit en vecka hos min pappa och Eva för att para Skellpsklockans Bella Mare. Första gången för våran kille. Han klarade det med bravur. När vi skulle hämta hem honom va han så där till att åka med. Det visade sig att Mixi höglöpte. Hmmm ja vad skall man säga. Vi fick hem en lätt stressad Lakris. Efter ett bad va han tillbaka till sitt gamla ja.

Kramar från eder Anne

2011 13 mars

Våran älskade Aston fick somna in den 27 februari. Vi misstänker att han drabbades av flera strokes sista veckan. Första kom efter att vi tillbringat en underbar dag uppe i Vara där han strövade omkring och mådde allmänt gott. Riktigt kul att se honom njuta. När vi kom hem ville han inte hoppa ur bilen utan jag fick hjälpa honom. Väl inne låg han i flera timmar innan han "kom tillbaka". På fredagen hände detta igen men återigen "kom han tillbaka" och blev sitt underbara jag.

Efter morgon promenaden och frukosten på söndagen hände det igen. Han låg hela dagen och glimten i ögat slocknade. På kvällen bestämde vi oss för att åka in till Blå Stjärna. Han fick somna in lugnt och stilla med familjen runt omkring sig.

Igår skulle våran älskade Aston fyllt 10 år. Han kommer alltid att finnas i våra hjärtan och minnen. Saknaden efter honom är tung men den glädjen han gav oss kommer att hjälpa oss framåt.

Kram

2011 15 februari

Tiden går fort. Det nya året började tävlingsmässigt med blandade känslor. Första dagen på MyDog gick inget vidare då Lakris fick en 2a. Kan vara att han ställdes för första gången med Astons utställningslänk. Första gången han fick känna på strypkoppel. Han gick inte rent utan tyckte det var lite otäckt. Han kändes inte färdig utan fortfarande lite barnslig. Ögonlysningen gick iallafall bra så lite nöjda va vi allt när vi åkte hem.

Andra dagen gick bättre men vi blev återigen varse om att han inte är färdigväxt. Han är liten och behöver bygga upp sig. Men tack vare att Victoria ställde honom så himla bra blev han 1a i öppenklassen men CK. I konkurrensen blev han 2a efter Championhanen  och fick sitt första CERT och R-CACIB. Victoria fick jättemycket beröm för sitt handlande.

Det roligaste är att även Aston fick sitt första CERT på MyDog 2004. Han blev dock även BIM och fick CACIB.

Annars går livet vidare och jag hoppas att några av mina planer för året kommer att genomföras.

Kramar från eder Anne

2010
2010 21 februari

I dag skulle Rona ha fyllt 68 år. Rona är en vän som alltid stått vid min sida. Hos Rona och Kaj fick jag vara tillsammans med hundar. Allt från dalmatinern Prickan, Mellanpudeln Bella (syster till våran Bitte), Lhasa Aphsona Sara, Ugglan, Åke och Simon bara för att nämna några. Jag var kennelflicka hos Warona (Rona och Kaj)  i ca ett halvår. Här fick jag lära mig pälsvård, något som jag har stor nytta av i dag och dessutom älskar. Det var också Rona som tog med mig på mina första utställningar. Hos Warona fick jag vara med om parning och valpning för första gången.

Rona lämnade oss i mitten på januari efter en viss tids sjukdom. Hon sa alltid rätt ut vad hon tyckte och tänkte men hon gjorde det med hjärtat. Hon gjorde det hon tyckte var rätt för nära och kära. Hon kommer alltid att finnas hos mig och hon fattas mig.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2010 16 januari

Då var årets första utställningar avklarade. Resultaten ser ni på deras tävlings sidor. Vi lärde oss en hel del om våra hundar och blev taggade att ställa både Aston och Lakris lite mer än förra året. Niclas gav en hel del bra tips. Träffade Anna-Lena på Mässan och passade då på att anmäla Lakris till fortsättningskursen. Fick också en hel del tips på övningar när jag satt och tittade på uppvisningarna i stora ringen. Övningar som man kan göra inne så man inte behöver vara ute och frysa. Aston trivs i vinter kylan och det gör väl jag också men det blir kallt om fingrarna när man berömmer med godis. Vi fortsätter med blodspår.

Kasper har åkt hem. En trevlig kille som fick testa på ett blodspår. Vilken fart i spåret. Lakris tyckte Kasper var lite för mycket. Kan det bero på att Bobo har svårt att lämna Lakris i fred och att Lakris tror att alla Lejon är likadana?

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2010 8 januari
Gott Nytt år allihopa!

Det nya året börjar vitt. Så underbart när man har hundar. Killarna är rena när dom kommer in. Dessutom älskar Aston när det är kallt. Vi började det nya året med en nästan två och en halv timmas promenad i vinterväder. När vi kom hem väntade Lennart med en god middag.

Dag nummer två kom Kasper hit för att tillbringa en veckas semester.

Dom två senaste och dom två kommande dagarna är det My Dog som gäller. Igår blev Aston andra bäste Veteran hane och idag blev han BIR. Lördag och söndag är det Lakris som skall visa upp sig. Just det! Jag måste anmäla oss till forsättningskursen.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009
2009 31 december
Hejsan!
Årets sista dag. Skall strax ut på en promenad . Det är en solig vit dag. Snön är hård och halkig. Det blir till att fira det nya året här hemma med gäster, go mat och dryck. Kanske hinner vi även med att spela lite spel.

Imorgon funderar jag på att få med familjen på en skogspromenad. Hoppas det blir lika fint väder som idag. Jag kanske till och med kan få med mig kameran ut. Har också planer på att bada hundarna. Årets första bad! Köpte ett nytt schampo igår så varför inte.

Kasper kommer och skall bo hos oss en vecka. Han dyker upp på lördag eller söndag. Annars är det My Dog som gäller för mina killar. Victoria kommer att ställa dom och jag kommer att serva henne. Brukar bli så bra så.

Ha nu ett gott slut så hörs vi nästa år.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 6 december
Hejsan!
Vad dålig man är på att träna. Fast visst tränar vi lite grann i vardagen. Med Aston blir det mest fot och apportering. Idag började Vic träna honom på att "städa". Hade ju varit bättre om Vic städat sitt rum istället men det är ju inte lika roligt som att träna hund. Med Lakris tränar jag mycket kontakt och att sitta kvar. Klickern använder vi vid kontakten och stanna kvar övar vi när maten ställs fram.

Har även börjat med blodspår. Intressant att se hundarna koncentrerade. Skall se om Eva kan komma ner på lördag och hjälpa mig.

Anmälde killarna till mässan. Dyrt! Hoppas nu bara att jag får ledigt från jobbet. Vet inte vad någonstans jag jobbar så lite svårt att lämna in en ansökan är det.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 11 november
Hejsan!
Usch vad tiden går. Kursen är redan slut. Avslutning i lördags med hyfsat resultat. Vi har bland annat testat på Rallylydnad, spår och blodspår. Imorgon skall jag få klövar från en jobbarkompis. Måste fixa lite blod också. Har hört att man kan köpa på ICA?

Igår var vi på ett föredrag där Djurambulansen informerad om sin verksamhet. Skall läsa på lite mer och skriva ett inlägg om bara det. Skall även länka dit så att alla kan bli medlemmar.

Annars fortsätter allt som vanligt. Tränar med motta. Kan nog börja höja nivån på våra övningar.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 29 september
Hejsan!
Idag har jag kammat igenom Aston. Han luktar så himla illa i pälsen. Lat som jag är åkte vi till Surtesjön för att han skulle få simma (och bli genom blöt). Mycket lättare att bada honom när vi kom hem igen. Är jag inte smart så säg! Nja hade jag varit riktigt smart så hade jag ju gjort detta på morgonen så att han haft en möjlighet att torka innan natten. Hoppas han inte kommer upp i sängen i natt! Passade även på att bada Lakris. Betydligt enklare. Avslutade våran dag med att lägga var sitt spår.  Gick så där.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 27 september
Hejsan!
Idag har jag och Lakris varit på kurs i Dammekärr. Spår stod på dagens program. En massa annat får man ju på köpet. Sitta i bilen och vänta, stanna kvar när matte går iväg, matte får en massa tips för ett lyckat spår, varför man skall göra si eller så m.m.

Hur gick det då? Jo första och andra spåret var ett kort rakt spår på ca 50 meter. Ett spår på 50 meter är ca 70 steg. Bra att veta! På spåret tappade jag 5 korvbitar. I slutet tappade jag en leksak. Nu var det till att få Lakris att fatta vad jag ville. Hmmm..... han hittade alla korvarna men jag fick många blickar om hjälp. Slutet var lyckat och därför bestämde vi att ta samma spår igen. Denna gången gick det snabbare men han luktade till på ställena där korven legat innan. Även på detta spåret var slutet lyckat. Nu fick han vila en stund i bilen innan det var dags att testa på blodspår. Detta spåret hade fått ligga medan vi gick våra andra spår. Först fick han lukta på en klöv och lite blod. Vid starten fick han lukt på blodet, en snabb blick på mig och det bar iväg. En lugn och noggrann Lakris tog spåret. Tre gånger fick gick han för långt men hittade spåret igen. Klöven på slutet var lite mystisk men intressant. Detta måste vi göra igen!

När vi kom hem gick vi en promenad ner till älven. Jag ville testa ett nytt spår så på vägen hem la jag var sitt spår till killarna. Tyvärr blåste det en del men bägge hittade alla korvarna plus slutet som nu var en grisknorr. Aston har inte spårat på flera år och har väl aldrig varit intresserad men idag gick det bra. Lakris har börjat fatta galoppen och gjorde mycket bra ifrån sig.

Nu ligger dom vid mina fötter och väntar på kvällsmat.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 24 september
Hejsan!
Igår gick jag ner med killarna till älven. Ville gå en promenad som hundarna tyckte om och inte en tråkig transport sträcka. Aston tyckte väl inte att promenaden var så kul i början, men när vi vek av och gick ner till vattnet piggnade han till. Lakris som aldrig vill bada när Vic är med sprang upp och ner i vattnet som en Leonberger. Han rejsade upp på stranden och ner till vattnet igen. Han fick även med sig Aston i några av rejsen. Denna promenad gjorde våran dag. Två nöjda killar låg vid mina fötter resten av eftermiddagen.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 12 september
Hejsan!
Idag blir Aston 8,5 år. Ett JÄTTE grattis min älskade gubbe. Du är bäst!

Idag när vi gick på promenad fick vi trevligt sällskap av Leila och hennes matte. En granne till min mamma. Har aldrig sett detta ekipage förut. Vi gick runt Kärra och hade en mycket trevlig pratstund. I morgon bär det av upp till Vara för att träffa min pappa och titta på Novas 5 valpar.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 10 september
Hejsan!
I tisdag började jag och Lakris på en grundkurs. Från 18:30 till 21:15 höll vi på. Vi träffades på parkeringen och gick en aktiverings promenad i skogen. Vi skötte oss helt okej. Lakris hittade en liten Dansksvensk gårdshund som han blev förälskad i. Lakris är tredjen äldst i en grupp på 12 hundar varav 2 är tikar. Medan vi var inne i stugan fick Lakris ligga i bilen. Inget konstigt med det....men denna gången hade han ju inte sällskap av Aston. Hoppas han inte skällde eller gnällde.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 23  augusti
Hejsan!
Idag har vi varit på Göteborgs Galopp i Säve. Victoria har ställt Aston i Västkust Veteranen Inofficiell utställning. Han blev BIR Veteran. Lite nervös var jag när han skulle in i BIS ringen. Här plockade domaren ut Aston bland dom tio bästa veteranerna. Han blev till slut BIS 6 tillsammans med 3 andra veteraner. En säck med mat, ett värmeskydd till framrutan och en fin BIR-rosett fick gubben med sig hem. Dessutom vann vi en hundbur på lotten med samma nummer som Astons nummerlapp. Nöjda, trötta och belåtna åkte vi dom 15 minuterarna hem till Kärra igen.

 Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 19  augusti
Hejsan!
Snart är ledigheten slut för i sommar. På måndag börjar jag jobba igen. Hundarna har varit "lediga" sen vecka 25. Nja lediga och lediga. Lakris har ju jobbat uppe på gården tillsammans med Victoria. Bägge två har varit helt slut på fredagskvällarna. Måste säga att han blivit lite ouppfostrad bl. a med att gå i koppel. Tur att vi skall gå på kurs nu till hösten.

Aston har ju fått vara barnvakt för dom yngre hundarna så han har ju också fått jobba. Victoria har börjat träna honom med vattenapporten i vattnet. Där vi brukar bada är det ingen strand så Aston får istället simma fram till Victoria med apporten för att hon skall ta den och kasta iväg den. Vissa gånger tar hon den ifrån honom och vissa gånger lägger han den framför henne.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 8  augusti
Hejsan!
Kasper har åkt hem. Saknar honom. Han är en lättlärd kille. Räcker med en lätt tillsägelse. Både när det gäller att dra i kopplet och att ligga still när jag borstar och klipper honom. Eller som jag brukar säga: man måste mena vad man säger.

Har varit ute och cyklat tillsammans med Lakris några gånger. Funkar jättebra förutom att sadeln på Lennarts cykel inte går att sänka. Eftersom min egen cykel har för tjock ram så får Lennart nu fixa till min gamla pojkcykel. Detta får bli min motionscykel. Passade även på att cykla med Bobo när han var här i tisdags.

Aston är anmäld till Västkustveteranen och Lakris är anmäld till grundkurs. Skall bli spännande.

Nej skall ut och cykla en sväng.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 25  juli
Hejsan!
Redan slutet av juli. Har just börjat min semester. Eller nja, den börjar på måndag.

Kasper har varit hos oss i fyra veckor nu. Bara en vecka kvar. Denna veckan har killarna varit med Lennart och Victoria uppe på gården. Kasper har fått sig några kyssar av elstängslet. Första gången när han upptäckte kalvarna. Andra gången var ett misstag. Han springer omkring på gården och älskar att vara lös. Har han tråkigt så jagar han fåglarna på tryggt avstånd från staketet. Lakris tycker att Kasper kan vara lite väl vårdslös i mellan åt och leker hellre med katterna. Mer i hans storlek. Imorgon kommer dom hem då blir det till att borsta och kamma dom stora killarna. Lakris åker direkt in i duschen.

Skall anmäla Aston till Västkust Veteranen. Lakris skall jag anmäla till en allmänlydnadskurs. Det får bli morgondagens jobb vid datorn.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 8  juli
Hejsan!
Vi har Kasper hemma i några veckor. Kasper är Astons 3 åriga son och heter Millijor´s Kung Keno i stamtavlan. Kasper svansar efter Lennart hela tiden. Är Lakris hemma leker han gärna med honom. Lakris tycker Kasper kan vara lite för hårdtassad ibland. Då söker han skydd under bordet eller hos Aston. Kasper och Aston är med Lennart på jobbet medan Lakris är med Victoria när hon jobbar.

Det flyger ofta luftballonger över våra hus. Detta tyckte inte Kasper om. Han sprang in men ville inte riktigt tappa kontrollen på dom. Han stod i dörren en bra stund och moffade åt dom. När vi var inne satt han vid ett fönster och tittade ut. Aston tyckte som 3 åring även han att luftballonger var otäcka men nu står han och kikar efter dom upp i det blå. Lakris kikar intresserat upp på dom stora ballongerna utan rädsla.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 28  juni
Hejsan!
I dag var det Special ut ställning för schipperke i Borås. 52 hundar var anmälda. Lakris blev 3 bästa junior hane. Vi har ju varit lite bortskämda med fina resultat så Victoria var väl inte jätteglad. Nu får han växa till sig och nästa utställning blir på mässan i GBG. Aston däremot funderar vi på att ställa på Västkust Veteranen 23 augusti. Sista anmälningsdagen är 27 juli. Får inte glömma det!

Annars har vi 3 killar i familjen just nu. Astons son Millijors Kung Keno "Kasper" skall vara hos oss i fem veckor mens hans familj har semester. Det skall bli kul att lära känna Kasper. Han har varit här förut men då bara några dagar. Funderar på att tillfälligt lägga upp hans profil på hemsidan. Får se hur mycket jobb jag orkar lägga ner.

Lakris är med Victoria när hon är minilägerledare uppe på gården. Han var helt slut efter förra veckan. Får se hur han är efter denna veckan.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 9  juni
Hejsan!
I lördags var vi på utställning i Vänersborg. Denna gång var det Lakris som ställdes. Han var för dagen lite busig och gick inte lika fint i ringen som han brukar. När han går ensam funkar det jättebra men när han skall gå i konkurrensen så hoppar han, tittar bakåt och vill leka. Detta beror på dagsformen då vi vet att han kan gå bra även med andra hundar. Han blev iallafall bästa junior med CK och tredje bästa hanhund.

Aston försöker vi simma en gång i veckan. Igår simmade han i älven både medströms och motströms. Ett hopp från bryggan blev det också. Här måste jag få in glädjen. Igår hoppade han för att jag krävde det. Har hittat ett ställe där bryggan ligger i vattnet så han inte behöver hoppa från så hög höjd.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 24  maj
Hejsan!
Just nu har jag en trött Lakris. Hundarna har varit med Lennart och Victoria uppe på gården hela dan. När dom äntligen kom hem hade vi besök av Bellman med husse Janne och matte Pia. Efter att Aston fått sin mat och hälsat på Bellman (i den ordningen) gick han och la sig. Lakris och Bellman däremot började leka med en gång. Sedan lekte dom hela tiden tills  Bellman skulle åka hem med undantag från små korta pauser. Försökte ta några kort men det går fort i svängarna. När Lennart skulle gå ut på kvällspromenaden fick han ropa flera gånger på Lakris. Nu ligger han nerbäddad i Victorias säng.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 16  maj
Hejsan!
Ja så var MH-testet gjort. Resultatet blev inte som jag trodde. Kontakt, lek och förföljandet gick som vi väntat. Han jagade "haren" men tyckte inte den var intressant. På passivitets övningen höll han sig lugn och vandrade omkring lite grann. Här trodde jag att han skulle skälla för att få igång en aktivitet.  Overallen och skramlet gick superbra. Ingen kvarstående rädsla här inte. Victoria satt på andra sida  skrammel lådan och kallade in honom, då tar han och hoppar över lådan för att komma till henne. På avstånds leken var han intresserad men hade inget intresse av att  leka med figuranten utan stod och skällde en bit ifrån. Spökena tyckte han var äckliga och ville inte tappa kontrollen på dom.  Sista leken gick bra men han reagerade på skotte. Han återtog dock leken med Victoria.  När polisen något senare började skjuta på sitt övningsfält en bit därifrån reagerar han inte alls på skotten.

Vi har just kommit en från en simtur i Ingetorpssjön. Nu får Lakris vila resten av dagen. Det är han värd.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 13  maj
Hejsan!
Vilken hundhelg vi har haft. I fredags fick vi resultatet på Lakris Hd och Ed röntgen. A på höfterna och 0 på armbågarna. I lördags var vi i Larv och Victoria ställde Aston till BIR Veteran. På söndagen var det Lakris tur och Victoria ställde honom till bästa junior med CK och till 3:de bästa Hane. Vi är toppen nöjda. Han är ju bara ett år och ända med och konkurrerar med dom vuxna hundarna.

Även onsdagen blev en toppen dag då Victoria hoppade felfritt på Pontus, Kiowa och Musse. Dessutom fick hon MVG på hemkunskapsprovet i förra veckan. Så det ser bra ut för framtida giftermålet. Hennes hobbys är ju inte dom billigaste.

På lördag är dags för Lakris  och Victoria att gå Mentaltest. Hoppas dom klarar det. Tänk om inte Victoria klarar sig.... då kanske hon måste bo hemma tills vi dör! Det låter dyrt!

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 29 april
Hejsan!
Lakris har varit hos veterinären idag. Han fick en spruta med lugnande för att han skulle få armbågar och höfter röntgade. Ingen trevlig syn när han vinglade omkring. Skönt när han äntligen fick nyktra till. Passade även på att vaccinera mot allt. Synd att det inte finns något vaccin mot fästingar! Fick allt nedtecknat i ett pass. Om 3-4 veckor skall han ta andra rabiessprutan sedan är det bara till att vänta på att ta blodprovet.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 26 april
Hejsan!
Lillkillen Lakris fyller 1år idag! Oj vad tiden går. Förra veckan var han med mig på jobbet. Gick rätt bra. Han gnällde lite när jag lämnade honom på kontoret. Fick ha ett galler så han inte  stack iväg ut i den stora lokalen. Vet aldrig vem som öppnar dörren. Lakris hoppar nämligen från lastbryggan. Denna veckan har killarna tyvärr fått ligga hemma rätt mycket. Victoria har praoat så hon har inte kunnat komma hem mitt på dan. Jag tycker hon kunde tagit med sig Lakris men hon skäms för att han skäller på andra hundar. Vilket jag nästan fått bort helt och hållet. Däremot så måste man ha koll på honom och han är ju liten och snabb så det är inte det lättaste.

Denna veckan skall han till veterinären för att röntga armbågar och höfter. Passar även på att ge honom den årliga vaccinationen och en rabies spruta. I maj månad blir det utställning i Larv. Har även anmält honom till MH-test den 16:de. Hoppas att han får en plats. Till hösten hoppas jag vi kan gå en allmänlydnads kurs. Trodde i min enfald att Victoria skulle gå valpkurs men icke. Nu säger hon att hon skall gå till hösten men JAG skall gå så att det blir av.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 31  mars
Hejsan!
Idag har jag anmält både Aston och Lakris till Larv i Skara. Det blir en hel helg. Vi åker hem till pappa i Vara redan på fredagen. På lördagen ställs Aston och på söndagen är det Lakris tur. Skall bli kul med utställning igen. Aston ställdes inte på hela 2008. Lakris ställdes ju på My Dog med mycket lyckat resultat. Hoppas det håller i sig.

Bilden på framsidan är tagen under Lejonpromenaden den 21 mars. Visst är han söt?

Försöker komma på en ny design till hemsidan så jag ligger lite lågt med bilder. Tyvärr har jag idétorka så det lär dröja. Men... den som väntar på något gott.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 22  mars
Hejsan!
Igår var det Lejonpromenad i Jennylund. Yvette fick det till 10 lejon och Lakris. En trevlig promenad med mycket spring för Lakris del. Han trivs i sällskap med Lejonen. Han har blivit så snabb nu att han inte behöver gömma sig under Aston för att få vila. Inkallningen fungerar bra trots att det finns mycket annat som lockar. Aston kollar till mig med jämna mellanrum medan Lakris springer på.  Senare på kvällen gick vi en promenad i Kungälv. Det blev en tur från Kexfabriken, gågatan ner runt fästningen och tillbaka igen. Roligt att gå någon annanstans. Tycker att jag kan vägarna här hemma.

Hoppas på fint promenad väder nästa vecka. Kanske dags för första simturen i år för hundarna? Eller en promenad inne i Göteborg. Vem vet vad veckan erbjuder.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 8  mars
Hejsan!
Var i Partille i onsdags för att Aston skulle få sin årliga spruta. Gick lika bra som vanligt. Passade samtidigt på att beställa tid till att HD och AD röntga Lakris. Samtidigt får han sin årliga spruta och en rabiesvaccinatioon. 3 i 1, bra va. Aston väger 54,5 och Lakris 5,4.

I går var vi i Vara och hälsade på. Där fick både Aston och Lakris spring på löpbandet. Annars var det mycket lek för Lakris del. Roligt att se hur han leker med sin bror. Dom tycks aldrig tröttna. Att Lakris vuxit märkte vi på "lilla" Nova medan Lucifer alltid varit lite större än Lakris.

Har fått förfrågan om att passa Kasper några veckor i sommar. Det gör vi gärna. Har inte träffat honom på över ett år.

Skall anmäla killarna till Larv. Det blir en helhelg hos min pappa. Eva pratar om att anmäla Nova också. Aston blir 8 år nästa vecka så det blir första utställningen som veteran.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 2  mars
Hejsan!
Jag kallar det veckoboken men så sällan som jag skriver borde den heta månadsboken. Har jätte mycket att göra på jobbet så tiden räcker inte till. Viljan finns men tiden och orken saknas. Det finns en film på Posten som heter: Det blir bättre framåt mars....eller något liknade. Vi får hoppas att det stämmer.

Lakris växer och är nu inne i värsta tonåren. Mycket energi har han. Han följer med Lennart ut och springer. Han har följt med mig ut när jag stavat. Det funkade jättebra och jag hoppas jag kan göra det ett par gånger i veckan när det lugnat sig på jobbet. Han försöker få igång Aston och lyckas faktiskt i mellan åt. Han gillar tennisbollar som han kommer och lämnar för att vi skall kasta iväg.  Vi tränar vänta och ögonkontakt vid matserveringen. Stanna tränar vi när vi öppnar bakluckan på bilen. När det gäller sitt vill jag att han skall sitta ner en längre stund. Han blir lätt ivrig och vill lägga sig ner.  Lakris är en mysig kille som gärna hoppar upp i knäet och gosar. Lägger sig gärna nära en stund innan han lägger sig mjukt en bit bort.

Aston är nyborstad och nybadad. Han vill inte gärna gå i koppel. Vill hellre gå lös och lukta efter alla löptikar i lugn och ro. Han är glad och pigg. Sover i sängen på natten och under dagen ligger han gärna mjukt i soffan. Vill han ha uppmärksamhet sticker han huvudet under armen på en så att det är enkel att förstå. Med Aston är det apportering som gäller när vi tränar. Med lite godis funkar det rätt bra. Nu skall vi inte tävla med träna är alltid roligt. Längtar till sommaren då vi kan börja simma igen.

Nu skall jag ta killarna med mig på en stavtur upp till gården.

Kramar från eder Anne

 

2009 1  februari
Hejsan!
Idag har vi gått en promenad i Fontin. Underbart hundväder. Kallt och soligt. Lakris drar framåt hela tiden medan Aston håller sig jämsides. Lakris han drar och skäller när vi möter andra hundar medan Aston knappt tittar åt dom. Lakris tystnar när vi gått förbi. Om han får hälsa så tystnar han med en gång.

Samma sak när vi fikade vid sjön. Han skäller om man inte får honom på andra tankar. Trodde att han blivit bättre men nej då. Kan man ta bort stämbanden?

Annars så flyter allt på. Skall försöka få med hela familjen på kvällspromenaderna. Snart börjar ridningen så då kan vi gå från Tolsered och hem.

Kramar från eder Anne

2009 26  januari
Hejsan!
Vi var och hälsade på hemma hos Cicci och Martin i helgen. Oj vad katter dom har i huset. Aston är inte jätte förtjust  men Lakris han är mycket intresserad av katterna. Han kan bli lite för mycket Lakris när han följer efter dom och pussare på dom. Det blev en liten promenad på ängen där Bobo och Lakris jagade varandra. Bobo hann med ganska bra i Lakris svängar. När Lakris ville vila sig ställde han sig under Astons mage eller bakom någon av oss två benta.

Lakris vill gå längst fram på våra promenader så när Aston är först går han nästan på bakbenen. Det är då Aston pilar på extra mycket endast för att retas. Har jag däremot Aston kopplad får jag släpa på honom. Nej han vill gå lös, "läsa tidningen" och reta Lakris.

Annars så har vi tittat på utställningar runt om Göteborg. Lakris skall  HD och AD röntgas och mentaltesta till våren. Skall försöka ring och boka nu i veckan. Mycket nu....

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 18  januari
Hejsan!
I morse låg det lite snö på backen men den försvann under dagen. Här går allt sin stilla gång.
Om ni för några veckor sedan frågade om Aston låg i sängen skulle jag svar: Ja när jag tvingar upp honom eller när han bråkar med Lennart. Frågar du mig idag så blir mitt svar: Ja så ofta han kan. Han går upp och ner under natten och tar även soffan i besittning. Under dagen kan man hitta alla mina tre killar i sängen. Aston ligger oftast på Lennarts huvudkudde och Lakris i fotändan i mitten av sängen. Lennart då? Han protesterar mot Aston och använder honom som huvudkudde. Skulle Lennart ligga i sängen när Aston kommer upp försöker Aston leka bort honom.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

2009 1 januari
Gott Nytt År!
Vilken underbar dag. Det blev en timmes promenad imorse och en lång promenad mitt på dagen.
Nu ligger Aston i sängen bredvid Lennart och Lakris ligger under bordet. Skönt med nöjda hundar.
Tänk om ändå dottern kunde vara nöjd också. Just nu har hon så mycket energi och kan inte låta hundarna vara. Hon skall ställa Lakris lördag och söndag på My Dog och är rätt uppspelt över detta.
Hon planerar och planerar. Skulle något glömmas i helgen kommer hon ändå att skylla på mig.

Kramar från eder Anne

Gå tillbaka till början

Äldre Händelser
2008 >>
2007 >>
2006 >>
2005 >>
2003 och 2004 >>