Behandlingar

Kontraindikationer

Om du har följande symtom kan jag inte ge dig behandling:

Infektioner, Bakteriella inflamationer, Akuta inflamationer Blodpropp, inflammation i kärlen, mycket åderförkalkade kärl, Hudåkommor som är smittsamma eller obehagliga, Akuta skador, viss typ av cancer

Vid minsta tveksamhet prata med din läkare.


Innan du bokar tid för din hund Läs informationen längre ner på sidanSvensk Klassisk Massage

30, 45 eller 60 min


En djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.


I ett inledande samtal kommer vi överens om ditt behov och önskemål. Därefter anpassar jag behandlingen.


Det kan vara att du har ett specifikt problem eller att du vill ha avkoppling och komma ned i varv. 

Myofasiell Massage

60 Min


Här använder jag Revolving. En teknik som återskapar rörelse.


Behandlingen börjar med en kroppsläsning både stillastående och i rörelse. Tillsammans med en anamnes väljer vi vilket område som jag behandlar.


Jag återskapar din rörelse genom att med olika grepp få vävnaderna att mjukna lager för lager. Jag arbetar mjukt och långsamt så att inte kroppen går i försvar och behandlingen görs förgäves.


Behandlingen ger resultat direkt.

Taktil Massage

75 min


Vård i form av beröring


Massagen sker med beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster. Strykningarna inger trygghet och säkerhet.


Taktilmassage ges ofta som ett komplement inom rehabilitering, omvårdnad eller friskvård.


Under behandlingen ligger du instoppad i filtar och med tyngdtäcke över dig. Det är bara den kroppsdel som behandlas som inte har en filt på sig.

Deep Oscillation Personal

30, 45, 60, 75 eller 90 minGenom att pulsera ett elektrostatiskt fält, åstadkommer effektiva vibrationer i vävnaden.


DOP har djupverkande effekt på vävnadskomponenter (hud, bindväv, subkutant fett, muskler, blod- och lymfkärl) och detta underlättar transporten av näringsämnen, slaggprodukter, blodgenomströmning och lymfdränage.


DOPen ger snabbare återhämtning efter operation, traumatisk skada, träning, skada från överbelastning, operationer och neurologiska indikationer.

Koppning

30, 45 eller 60 min


Behandlingen för friska kunder med funktionella problem.


Detta är en bindvävsmassage där jag använder silikonkoppor i olika storlekar.


Koppning ökar blod- lymf- och vävnadsvätskans flöde.

Aktiverar immunförsvaret.

Behandlar muskelspänningar.

Lossar på bind- och ärr vävnader.

Lymfmassage

90 min


Lymfsystemet är kroppens immunförsvar. Systemet försvarar oss från infektioner och rensar ut slaggpropukter.


Jag får fart på lymfvätskan och lossar på ärrvävnader genom massagen.

Du håller igång systemet genom din djupandning och egenvård.


Du ligger på en IR madrass på massagebänken. Behandlingen börjar med djupaningen, uppstart av lymfnoderna och fortsättning med massage i riktning mot lymfnoderna


Lymfsystemet fungerar bäst utan stress och med djupandning så behandlingen är mycket avkopplande.


Hundmassage


Hunden måste vara minst 6 månader gammal och inte ha någon av följande åkommor:


Fraktur, akuta sår, inflammation, infektion, feber, blödningar, hudeksem (smittsamma, variga), cancer, akut epilepsi, dräktig, hjärtproblem och medicinering, undantag vid vissa kroniska åkommor.


Vid vaccination, fästingbehandling och avmaskning vänta 5 dagar.


Är du osäker så fråga alltid din veterinär innan du bokar tid. Om din hund är remiterad massage kan du eventuellt få tillbaka en del av summan från ditt försäkringsbolag beroende på vilket bolag  du har och vad som ingår i försäkringen.


Din hund bör vara rastad och inte nymatad.


Innan jag börjar behandlingen fyller vi gemensamt i ett formulär medan hunden får bekanta sig med miljön och mig. Jag är under behandlingen lyhörd för hundens reaktion och anpassar behandlingen där efter. En behandling tar 40-60 minuter.


Varför Massage och Stretching


Massage och stretching är överlägset bästa behandlingen för att förebygga muskelrelaterade problem och framförallt öka din livskvalitet. Massage ökar din blodcirkulation, mjukar upp musklerna, för bort slaggprodukter, förhindrar vätskeansamlingar och stimulera ledvätskan. Blodtrycket sjunker och minskar stressen. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt.


Massagens Effekter

Massage gör musklerna smidigare och ökar förmågan att ta upp näring. En trött muskel kan arbeta effektivare igen om den får massage. Massage motverkar och minskar den bindväv som alltid bildas i orörliga och skadade muskler.


När blodet cirkulerar snabbare kan syre och näring effektivare transporteras till muskler, bindväv, benväv och inre organ. Blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar vilket gör att massagen gör dig mindre stressad och nervös. Blodtrycket sjunker.


Muskler och senor blir elastiska och du får en större rörelsefrihet. Ledvätskan stimuleras och ledtrycket minskar.


Massage påverkar det Autonoma nervsystemet som styr dina inre reglerande kroppsfunktioner. Och verkar därför lugnande och avslappnande på ditt stresstillstånd.


Träning

Både brist på aktivitet och hård träning kan påverka muskeln negativt. Brist på träning kan göra muskeln svagare och spänd. Hård träning kan göra muskeln kort och mindre rörlig. Även en skada, smärta, ensidiga rörelser, ålder m.m. kan göra musklerna strama.


Om du är stel och mindre rörlig kan det leda till förändrat rörelsemönster som kan leda till belastningsskador och du blir ännu mer stel och rörelsehindrad.Stretching/Töjning

Att arbeta statiskt, i fel arbetsställningar, stillasittande m.m. påverkar muskeln negativt.

Stretching gör bland annat att muskelspänningar minskar, vävnaden blir mer elastisk, rörelseomfånget ökar eller bibehålls, blodcirkulationen ökar m.m.

Stretching sker när leden som muskeln påverkar tas ut i motsatt riktning till muskelns funktion.